Park šuma Golubinjak

Park šuma Golubinjak prirodni je raj na zemlji

Park šuma Golubinjak kombinacija je pedesetak hektara crnogorične šume, te bogatstva spilja i stijena udaljena svega 1 kilometar od Lokava.

U okruženju visokih stabala smreka, jela i krških fenomena spilja i stijenja, stvorena je prirodna oaza za relaksaciju i odmor, ali gdje vas istovremeno “Kraljica šume” neće ostaviti ravnodušnim! “Kraljica šume” je ponosno stablo jele sa dimenzijama: opseg 441 cm, prsnog promjera 140 cm, visine 37 metara i ukupne drvne mase 28,46 m3 sa procijenjenom starošću od preko 250 godina.

U ovoj park šumi pronaći ćete kamene skulpture različitih oblika i dimenzija, a posebno se ističe Golubinja spilja po kojoj je park-šuma dobila i svoje ime, a u kojoj su se gnijezdili divlji golubovi – dupljaši.

Legenda kaže da u park šumi Golubinjak živi div zvan Polnočnjak, visok 14 metara, obučen u crni kaput i sa crnim šeširom, te ako djeca nisu uvečer, nakon što bi zvona crkve Svete Katarine zazvonila, išla kući, Polnočnjak bi izišao iz sjene šume Golubinjaka i uzeo djecu k sebi. Stoga oprez!

Park šuma Golubinjak pruža svojim posjetiteljima ugodne šetnje uređenim stazama, planinarenje, alpinizam, vožnju biciklom atraktivnom okolicom te razne druge rekreativne i ugostiteljske sadržaje.

 

 

Informacije

Više  
Slažem se

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza.
Cookie postavke možete podesiti u vašem web pregledniku. Za nastavak pregleda stranice kliknite "Slažem se".